Patru ”TIPS” pentru tinerii antreprenori sociali

A incepe o afacere sociala nu este deloc usor. A creste o astfel de afacere este un lucru provocator, care necesita rabdare, asumarea riscului si construirea de parteneriate si de …piete.

  1. Incearca sa spui DA oricarei oportunitati interesante – nu stii niciodata ce te asteapta dupa colt. Contacte grozave, idei creative, solutii neobisnuite te pot lovi cand nici nu te astepti. Pastreaza o minte deschisa, vorbeste cu diverse persoane, participa la diferite evenimente si … cine stie ce se poate naste de aici.
  2. Intelege cat mai profund ce problema vrei sa solutionezi prin afacerea ta sociala. Concentreaza-te pe aceasta problema si, mai ales, pe solutiile care ar putea rezolva-o. Ce servicii, ce produse poti lansa pentru X problema, intr-o comunitate, intr-un grup etc.
  3. Gandeste la nivel MARE, chiar daca incepi cu pasi mititei. Focuseaza-te pe un lucru si rezolva-l, nu-ti imprastia efortul, energia si mintea in 10 locuri deodata. Nu pare prea productiv. In acelasi timp, fii liber sa experimentezi. Intreaba-te mereu – este intre-adevar o problema pentru rezolvarea careia ceilalti ar scoate bani din buzunar sau este doar ceva ce iti place tie?
  4. Creeaza cultura organizationala potrivita pentru a atrage cele mai bune talente in afacerea ta sociala, astfel incat aceasta sa devina un SUCCES. Adica, acele persoane care sunt atrase de valorile si viziunea ta si au un cuvant de spus in punerea lor in practica.
This entry was posted in Antreprenoriat social, Dezvoltare organizationala, intreprindere sociala and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *