Patru predicții pentru viitorul antreprenoriatului social

Viitorul poate fi prezis? Ce văd specialiștii în bolul de cristal? Ce se întâmplă în viitor în/cu și prin întreprinderile sociale? Forbes ne spune că:

  1. Antreprenoriatul social nu va mai fi un curent, un sector de sine stătător. Nu vă alarmați, este un lucru bun. Deocamdată, acest sector atrage atenția și resurse către organizațiile non-profit, către social, către comunități, în timp ce facilitează noi contexte de acțiune și dezvoltarea de noi afaceri sociale. Dar în anii ce vin, antreprenoriatul social va fi țesătura ce unește alte sectoare, fiind un ”integrator”, care determină trecerea necesară către schimbarea socială pe scară largă.
  2. Cele mai mari schimbări sociale vor avea loc atunci când și mediul corporatist se va schimba. Se știe că afacerile sociale produc un impact deosebit pentru comunități și grupuri. Dar o creștere substanțială va fi provocată de transformarea sectorului corporatist (mai mult impact social), decît de revoluționarea în sine a sectorului non profit sau a întreprinderilor sociale.
  3. Măsurarea impactului social va fi mai sofistică și integrată în analiza organizațională. Donorii și investitorii cer claritate și transparență într-o piață a resurselor și a finanțărilor tot mai aglomerată și cu o competiție mai acerbă. Noi instrumente și metode de măsurare a impactului și a schimbărilor vor fi dezvoltate. Și vor fi integrate în analiza organizației, per ansamblu.
  4. O constantă reconfigurare a antreprenoriatului social ca și opțiune de carieră și angajare. Antreprenorii sociali nu sunt imuni la schimbările și tendințele de pe piața muncii. Persoanele care se văd antreprenori sociali ar trebui să înțeleagă că acest drum este unul marcat de schimbări frecvente, de noi deprinderi, de noi echipe, pentru sarcini și provocări date la un anumit moment dat. Un joc continuu…
This entry was posted in Antreprenoriat social, Economie sociala, intreprindere sociala, proiect Erasmus+, resurse pentru afaceri and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *