Cum recunoști un ONGist ”engaged”?

Voluntari sau angajați, cum știm că sunt pe deplin motivați și participativi, și proactivi și mulțumiți de ceea ce fac și trăiesc în organizație?

Ce semnale transmit? Cum îi poți recunoaște? Nu-i deloc ușor și totuși…

  1. Sunt autentici – se comportă în mod natural, sunt ei înșiși. Ei înțeleg și acceptă valorile organizației, oferă feed back în orice fel de situație – și la bine și la greu, împărtășesc povești (ale lor sau ale altora), își asumă responsabil eșecurile și succesele…Nu își pun ”măști” – masca de vorbit cu șeful, masca de reprezentat organizația, masca de mers în pauză, masca de ședință etc.
  2. Sunt receptivi – știm prea bine că cei ”engaged” sunt mult mai deschiși la oportunitatea de a fi implicați în noi proiecte, noi inițiative, noi activități. Sunt activi și oferă sprijin, mai ales pentru ca le pasă de rezultatul final.
  3. Sunt implicați – ei sunt parte a ceva, nu receptori pasivi. Ei simt că își pot influența ”soarta” prin influențarea stării organizației lor. Implicarea duce la un mai mare simț al apartenenței. În plus, este un mijloc foarte bun de a învăța și progresa.
  4. Sunt proactivi – ei își asumă scopurile, cultura și valorile organizației, astfel încât pot face sugestii, iau inițiative, propun soluții creative, pentru binele comun, fără să fie împinși de la spate, fără să li se ceară ceva. Principalul lor motor este de a adăuga valoare, mai degrabă decât a se întreba permanent – ”ce îmi dă organizația?”
  5. Sunt energizați și energizatori – au un nivel ridicat de energie, cu un zâmbet larg, cu o atitudine deschisă. Concentrați pe soluții, nu pe probleme.
  6. Sunt productivi în a-și atinge obiectivele – ceea ce fac determină rezultate concrete, sustenabile.
  7. Sunt promotori ai organizației – fie că sunt la o conferință sau la o întâlnire informală, chiar și în avion, sunt fericiți să îți recomande organizația din care fac parte.
  8. Sunt inspiratori – prin ceea ce fac, oferă un exemplu pentru ceilalți. ”Trag lumea după ei!”.

ATENȚIE –  ei sunt ”comoara„ organizației voastre, numai să nu o lăsați prea adânc îngropată…Ei fac organizația să meargă mai departe, să devină mai puternică.

This entry was posted in Antreprenoriat social, Dezvoltare organizationala, proiect Erasmus+, proiecte pentru tineri, sustenabilitate organizationala, voluntariat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *