Cu ce se mănâncă Monitorizarea și Evaluarea într-o organizație?

Monitorizarea și Evaluarea  (M&E) – cuvinte cheie într-o organizație, într-un proiect, într-o activitate. Fără ele nu se (prea) poate…

Monitorizarea este o continuă ”supraveghere” a tot ceea ce se întâmplă și se face într-o organizație, într-un proiect, într-o activitate, pentru a ne asigura că totul funcționează așa cum ne-am propus. Evaluarea se realizează periodic pentru a determina dacă/cum obiectivele propuse inițial sunt atinse.

Câteva principii de bază pentru ca procesul de M&E să fie relevant:

a) să fie văzut ca un proces de învățare, nu unul în care culegem date pentru a ”pedepsi”; o cultură a învățării și a responsabilității care permite experților și organizațiilor să reflecteze asupra a ceea ce fac, asupra practicilor lor, asupra a ceea ce merge și ceea ce nu merge și să implementeze acțiuni de îmbunatățire/de progres.

b) să se recunoască deschis rolul ei în dezvoltare, adaptare, transformare …în BINE!

c) să fie pragmatică, participativă, să nu aducă limite și constrângeri, să ducă la creșterea capacității organizaționale, nu la subminarea ei.

d) să se învețe continuu noi tehnici/metode/skills-uri de realizare a M&E.

e) să se găsească un echilibru între recomandările procesului de M&E și posibilitatea de inovare în organizație.

Aici, o ilustrare reușită a M&E Framework:

M&E Framework Example_tools4dev

This entry was posted in Dezvoltare organizationala, ONGuri tineret, proiect Erasmus+, proiecte pentru tineri, sustenabilitate organizationala and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *