Bine ai venit, dragă proiect!

Sigla Erasmus+ cu sloganProject final logo

Știu ca sunt un proiect mic, dar voinic. Am început la 1 septembrie 2015 și nu aș vrea deloc sa mă sfărșesc la anul. Până atunci avem o mulțime de lucruri interesante de făcut cu organizațiile de tineri/pentru tineri într-ale antreprenoriatului social și ale sustenabilității organizaționale pe termen lung.

Sunt un îndemn la ”do-it-yourself”! Lumea antreprenoriatului social are o groază de oportunități. Așa cum spune pe Eduard de Bono: ”în afaceri, o oportunitate este la fel de reală ca și capitalul și resursele; dar mai întâi de toate, trebuie să o vedem”. Una din primele abilități pe care ne-o putem dezvolta încă de foarte tineri în ”arta oportunităților” este aceea de a identifica probleme în jurul nostru. În timp ce multe persoane se plâng despre problemele pe care le au, un antreprenor social spune: ”Ce pot face eu ca să rezolv asta?”. Multe din afacerile de succes (sociale sau for-profit) operează pe baza unui principiu simplu: rezolvare de probleme pentru un profit!

Așadar, eu proiect mic și îndrăzneț spun organizațiilor de tineret, cu voce tare: ”Do-it-yourself”! Și spun și tinerilor la fel: ”Do-it-yourself”!

This entry was posted in Antreprenoriat social, Dezvoltare organizationala, ONGuri tineret, proiect Erasmus+, proiecte pentru tineri, sustenabilitate organizationala and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *